пятница, 2 ноября 2012 г.

В'єтнамський кокосово-курячий суп



Ну от чесно кажу, супи на кокосовому молоці, це окремий шедевральний винахід азійських кулінарів. смак взагалі неповторний і непідробний. З кокосовим молоком навіть звичайний овочевий супчик перетворюється на святкову страву, незвичну, екзотичну і вишукану. А ще такі супи не потребують зайвої олії, кокосовоме молоко само по собі жирне, але жир цей рослинний, тому все зготоване на кокосовому молоці є ситним, але не обтяжливим. Як раз для таких осінніх днин, мерзлякуватих, із мжичкою, що сіє-засіває сум...,а у вас, опанькі, і такий супчик, яскравий і гарячий! Одним словом, майже як у старому єврейському анекдоті - "всюди осінь, а навколо вас - літо". Смачного, камради.

500 мл курячого бульону, 250 мл кокосового молока, 1 велике куряче філе, шматочок свіжого кореню імбиру (2-3 см), 1 морквина, 1 невеличкий солодкий перець, 1 свіжий пекучій чілі, сік половини лайму, цедра цілого лайму, 3-4 свіжих листочка каррі (якщо не має, 1 лавровий листочок), 3-4 ст. л. рибного соусу, свіжа кінза

Куряче філе нарізати тоненькими довгастими шматочками, так курятина звариться швидше. Овочі очистити, імбир нарізати тонкою соломкою, моркву нарізати тонкими плястерками навкоси, перці - тонкою соломкою (витягати з чілі зернятка, то на ваш густ, із зернятками - гостріше), цедру нарізати тоненько або зішкребти спеціяльним ножем. Нагріти бульон до кипіння, вкинути імбир, моркву, перці, листочки каррі, цедру, влити лаймовий сік та рибний соус, трохи зменшити вогонь і варити 5 хвилин. Влити у суп кококсове молоко, вкинути шматочки курятини, знов довести до кипіння і варити 5 хвилин. Скуштувати, якщо треба досолити. Готовий суп присипати різаною кінзою і подавати гарячим із вареним рисом, поклавши його на дно тарілок і заливши супом. Все. Просто як цвях. Насолоджуйтесь, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий