Все ж таки доволі тепла осінь, у ділі урізноманітнити свої кулінарні фокуси. є незаперечним благом. Он досі трапляються свіжі лисички. Краса. Треба ловити момент і їсти, доки є. І так їх готувати і от так. І із сметанкою запікати, і в рагу кидати, чи в ось такий яскравий супчик. Бо, на щастя, іще і овочів нового врожаю - повно. Вітамінної вам смачної радості, камради.
1 л води. 1 л курячого бульону, 200 г свіжих лисичок, десь 100-150 г качанчиків брюсельської каусти, 1 невеликий качанчик броколі, чтвертка маленького качана капусти білокачанної, 1 морква, 1 ріпчаста цибулина, 1 маленька ріпка (або шматочок дайкону), маленький пучечок петрушки, кілька стебел зеленої цибулі, кілька гілочок кропу, 1-2 лаврових лисочка, 5-6 горошин чорного перцю, 1 ч. л. солодкої гірчиці або діжонської із зернятками, сіль, рослинна олія
Гриби добре вимити, залити водою, довести до кипінняя, зняти піну і варити 10 хвилин. Влити до грибів гарячий бульон, вкинути нашинковану білокачанну капусту, качанчики брюсельської та розібрану на шматочки броколі. Довести до кипіння, зменшити вогонь. Доки вариться все це діло, нарізати дрібно цибулю, моркву нарізати кружальцями, ріпку (або дайкон) товстенькою соломкою. Розігріти у пательні рослинну олію (1-2 ст. л. ) і обсмажити на середньому вогні цибулю, моркву та ріпку, десь 5-7 хвилин, до золотвості. Петрушку нарізати. Вкинути у суп вміст пательні та петрушку. Додати лаврові листочки, перець горошком та посолити за смаком. Варити іще хвилин 5. Скуштувати - капустки та морква повинні бути м'якими, але не перевареними. Додати у суп гірчицю, перемішати, зняти з вогню, присипати подрібненими кропом та зеленою цибулею. Накрити кришкою і дати настоятися хвилин 5. Смачного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий