четверг, 1 ноября 2012 г.

Овочево-рибна запіканка на англійський густ



Взагалі то, кухню британських хлопів я не дуже. Окрім одного тамтешнього кулінарного жанру - запіканок, вони іще їх "пирогами" називають. Хоча дна у них не має, лише кришечка. Але то таке, дрібниці. Головне - начинка. А це у них смачнюще виходить. І за технологією не складно. І всяки їстівні залишки можна утилізувати - там картопелька завалялася, там свіжий грибочок муміфікується, а там шматок рибного філе заморожений не в тих не всих. Ось тут агліцька запіканка і виходить на передній план з-за лаштунків. Ось така, приміром. Смакота. А з темним пивом, так взагалі розкоші.

1 невелике філе морської риби із білим м'ясом (200-300 г), 100 г дрібненьких варених чищених креветок, 3-4 свіжих гиба (ерінги, чи печериці тощо), 3 середніх картоплини, 2 невеликі моркви, 1 ріпчаста цибулина, шматок білого хліба, молоко, пучечок кропу та пеструшки, білий мелений перець, сіль, рослинна олія, 1 сире яйце



Білий хліб паламати на шматки і залити гарячим молоком. Дати розм'якнути. Риб'яче філе розтовкти або змолоти у пюре. Гриби нарізати невеликими шматочками, влити трошки олії (1-2 ст. л.)  у пательню і обсмажити до золотавості і доки не випарується грибний сік.  Вкинути до риби. Додати у фарш креветки. Віджати хліб і додати туди ж, посолити і поперчити за смаком, добре вимішати. Картоплю і моркву відварити "у мундирах". Дати трошки охолонути, очистити і натерти на грубій терці. Цибулю очистити, дрібно нарізати і смажити у невеликій кількості рослинної олії до золотавості. Додати до тертих овочів. Дрібно нарізати пертрушку та кріп, вкинути до овочів, посолити і поперчити за смаком. Добре вимішати. Овочеву масу розділити навпіл. У глибоку форму викласти половину овочевої маси, розрівняти. На неї викласти весь рибний фарш. Теж розрівняти. Закрити все це діло другою половиною овочевої маси, розрівняти охайно, можна навіть виделкою зверху якісь визеринки понамалювати. Закрити форму кришкою або фольгою і поставити у розігріту до 180 градусів духовку, запікати 30-40 хвилин. Десь за 10 хвилин до готовності, зняти кришку (фольгу) і добре змазати запіканку взбитим яйцем. Запікати до золотавої скоринки. Готову запіканку витягти і дати їй трохи охолонути, кришкою не накривайте, бо упріє. Їсти гарячою або холодною, і так і так буде класно. Смачного, камради.






Комментариев нет:

Отправить комментарий