Чергова літня фантазія на тему моїх улюблених супів-пюре та азійської кулінарної складової. Вийшло нічогенько, ого-го-го як вийшло. Це не я себе хвалю, це відгуки найкращих сабаководів. І головне, такі от фантазійні супчики можна готувати у безлічі варіацій, бо ж літо, овочів та зелені стільки, що хочеться все і відразу, так чого ж ні? Варить супи-пюре і буде вам літня насолода у купі із щастям. Самчного, камради.
1 - 1,5 л доброго курячого бульону, 1 середній кабачок, 1 великий помідор, 3-4 невеликих жовтих чи білих солодких перців, 1 зелений слабо-гострий пепероні, 1 стебло порею (лише біла частина), 1 невеличкий качанчик броколі, 2 молоді морквини, жменя горіхів кеш'ю, маленький пучечок свіжиї петрушки чи кінзі, кілька стеблин зеленої цибулі, 3-4 горошини чорного перцю, 1 ст. л. без верху цукру, 3 ст. л. рибного соусу, сіль
Все помити-почистити. З перців вийняти зернятка. Помідор залити окропом секунд на 30, облити холодною водою, зняти шкірку та виколупати зернятка. Кабачок, перці, помідор, моркву, броколі нарізати невеликими кубіками, порей розрізати вздовж навпіл і нарізати тонкими плястерками. Нагріти бульон, вкинути всі овочі, окрім помідора, та горошини чорного перцю, довести до кипіння і варити хвилини три. Додати у суп помідор, цукор, рибний соус, скуштувати, за потреби досолити. Варити ще хвилин 5-7 до остаточної готовності овочів. Зняти суп з вогню, витягти у чашу блендеру овочеві кусочки (бульон залишаємо у баняку). Змолоти варені овочі у пюре. Далі розводити його бульоном до потрібної вам консистенції. Повернути баняк із супом на вогонь і швидко довести до кипіння. Відразу зняти суп з плити. Кеш'ю обсмажити на сухій пательні до тієї кондиції, яка вам до смаку. Петрушку (кінзу) та зелену цибулю подрібнити. Розлити суп по тарілках і присипати зеленню та горіхами.
Комментариев нет:
Отправить комментарий