пятница, 5 июля 2013 г.

Суп з морепродуктами по-корейськи



Смакота, ці корейськи супчики. Та й все інше в корейській кухні суперове. Тим більше, що як, сподіваюся, пам'ятаєте, корейські страви ніні тренд сезону. І чогось знов захотілося бути модним. Долучайтеся, камради. Хоч корейські смаколики дещо густіші, важкіші та калорійніщі за улюблені в'єтнамські, та цей суп цілком вкладається у легку літню дієтку, такий собі не суп, а бриз спекотного дня. Спробуйте, не пожалкуєте.

1,5 л рибного бульону, 1 невеликий кальмар, 100 г чищених креветок, 100 г мідій без мушель, 250 г філе морської риби із білим м'ясом, 1 ріпчаста цибулина, 1-2 помідори, 1 стебло селери, невеликий пучечок зеленої цибулі, 2 великих зелених пепероні (або 1 солодкий перець будь-якого кольору), 1 свіжий червоний перець чілі, 7 зубчиків часнику, дрібка чорного меленого перцю, червоний гострий мелений перець, жменя рисової азійської локшини, рослинна олія






Все помити-почистити. Рибне філе нарізати кубиками. Кальмар нарізати довгастими шматочками. Мідії і креветки залишити цілими. Ріпчасту цибулину розрізати на чтверки. а потім порізати тонкими плястерками. Стебло селери і перці (без зерняток) нарізати тонкими довгастими шматочками. Помідор нарізати скибочками. Часник та зелену цибулю подрібнити.



Нагріти бульон. Доки гріється, обсмажити у ложці рослинної олії ріпчасту цибулю до прозорості. Вкинути її у гарячий бульон, додати перці, селеру і всі морепродукти та рибу. Довести до кипіння, додати локшину, попередньо поламавши її якщо задовга, і варити  на невеликому вогні 10 хвилин. Вкинути у суп помідори, дрібку чорного перцю і червоний перець за смаком, але суп має бути таки гостреньким. Варити 2-3 хвилини. Додати зелену цибулю та часник і зняти з вогню. Дати постояти кілька хвилин і їсти. Із задоволенням і впріваючи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий