Камради, хто іще так любить гризти курячі лапки як я, то вам сюди. Немає більшої для мене втіхи, як сісти на паруючим баняком, виловлювати з запашної глибини тамті смакоти, гризти підвиваючи та плюватися кісточками! Ех! Але не все ж за для курячих лапок холодця весь час варити чи росоли бадяжити. І тут мені в поміч чудові звички простих азійських народів. Вони теж від курки тіко пір'я залишають, а лапки, то просто правдивий делікатес. І чом би цю красу не приготувати якось іще? Ось такий супчик, мняяяяя. ароматний, гостренький, густий і поживний, а саме найчарівніше - на дні тарілки - лапки!!!!!
6-7 курячих лапок, 1,5 л води, 1-2 дуже гострих свіжих перців чілі, 1-2 невеликих солодких червоних перців, 2-3 зубчики часнику, 1 ріпчаста цибулина, половинка маленького кореню селери, шматочок свіжого кореню імбиру, половинка маленького качанчика пекінської капусти, 2-3 ст. рибного соусу, 2 ст. л. крохмалю, свіжа кінза
Лпки помити, витерти, обсмалити на відкритому вогні, зрізати перші фаланги із кігтями і грубі "п'яти" зі шкіри, вкинути у баняк, залити водою, довести до кипіння, зняти піну і варити на малому вогні 2 години. Овочі помити-почитити. Все нарізати тонкими довгастими шматочками. Крохмаль розвести у двох ст. л. води. Як лапки будуть готові, всипати всі овочі, влити рибний соус, скуштувати, якщо треба досолити, довести до кипіння і варити 5-7 хвилин, влити розведений крохмаль, знов довести до кипіння і варити. помішуючи, 2-3 хвилини, доки суп трохи не загустіє. Подавати гарячим, присипавши кінзою, дійшовши до лапок себе не стримувати!
Комментариев нет:
Отправить комментарий