суббота, 1 декабря 2012 г.

Гострий суп із курячими лапками



Камради, хто іще так любить гризти курячі лапки як я, то вам сюди. Немає більшої для мене втіхи, як сісти на паруючим баняком, виловлювати з запашної глибини тамті смакоти, гризти підвиваючи та плюватися кісточками! Ех! Але не все ж за для курячих лапок холодця весь час варити чи росоли бадяжити. І тут мені в поміч  чудові звички простих азійських народів. Вони теж від курки тіко пір'я залишають, а лапки, то просто правдивий делікатес. І чом би цю красу не приготувати якось іще? Ось такий супчик, мняяяяя. ароматний, гостренький, густий і поживний, а саме найчарівніше - на дні тарілки - лапки!!!!!

6-7 курячих лапок, 1,5 л води, 1-2 дуже гострих свіжих перців чілі, 1-2 невеликих солодких червоних перців, 2-3 зубчики часнику, 1 ріпчаста цибулина, половинка маленького кореню селери, шматочок свіжого кореню імбиру, половинка маленького качанчика пекінської капусти, 2-3 ст. рибного соусу, 2 ст. л. крохмалю, свіжа кінза

Лпки помити, витерти, обсмалити на відкритому вогні, зрізати перші фаланги із кігтями і грубі "п'яти" зі шкіри, вкинути у баняк, залити водою, довести до кипіння, зняти піну і варити на малому вогні 2 години. Овочі помити-почитити. Все нарізати тонкими довгастими шматочками. Крохмаль розвести у двох ст. л. води. Як лапки будуть готові, всипати всі овочі, влити рибний соус, скуштувати, якщо треба досолити, довести до кипіння і  варити 5-7 хвилин, влити розведений крохмаль, знов довести до кипіння і варити. помішуючи, 2-3 хвилини, доки суп трохи не загустіє. Подавати гарячим, присипавши кінзою, дійшовши до лапок себе не стримувати!

Комментариев нет:

Отправить комментарий