Це якраз той випадок, коли хочеться смачного і швидко, робиш смачно і швидко. Абсолютно геніальна китайська метода смаження "стір фрай", себто смаження помішуючи, пардон за недолугий переклад. Але таким чином можна приготувати будь-що і з будь-якою кількістю інгредієнтів. Але така от штучка з курятини - просто знахідка для швидкої вечері. Єдине, я замість соєвого соусу втулила улюблений в'єтнамський нуок мам, себто соус рибний. Долучайтеся, камради.
1 велике куряче філе, 1 солодкий червоний болгарський перець, 1 свіжий перець чілі, 1 червона цибулина, 2 ст. л. соусу Хойсин, 2 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. крохмалю, рослинна олія
Курятину нарізати тонкими довгастими шматочками і пересипати крохмалем, перемішати і дати постояти хвилин 15. Соус Хойсин змішати із рибним. Перці очистити від зерняток, солодкий нарізати довгастими шматочками, чілі - соломкою. Очищену цибулину нарізати "пір'ям". Розігріти вок на великому вогні, влити 2 ст. л. рослинної олій, вкинути цибулю і смажити, помішуючі, 1 хвилину. Додати у вок курятину, весь час помішуючи, смажити 3-4 хвилини, всипати різані перці, помішуючи, смажити іще 2 хвилини. Влити суміш соусів і готувати, помішуючи же ж, іще хвильку-другу, головне, щоб шматочки курятини всі і щильно вкрилися соусом, а сам він має стати густим. Подавати негайно, присипавши рубленою зеленню. Смачного, камради.
Щодо Хойсин - це класичний бобовий китайський соус із різними спеціями, дуже густий, темно-брунатний, дома зготувати не вийде, заскладно, але вільно продається у крамничках китайських продовольчих товарів, у красивих слоїчках.
Комментариев нет:
Отправить комментарий