четверг, 6 декабря 2012 г.

Ідонезійський суп із морепродуктами та локшиною



Ця краса неземна називається у тамтешньому терені Мі Бандунг Муар. Красиво, але суть залишається незмінна, все єдно це густий суп із локшиною, овочами, морепродуктами і навіть м'ясом. Цілий обід в одній тарілці, бо опісля такої насиченої деталями композиції вже нічого не лізе, але задоволення море. Дуже доречна страва під наш сніг по коліно. Ситно, смачно, зігріває і додає бодрості у всеньке тіло. За вікном зима, а у вас Індонезія. Долучайтеся, камради.

1,5 л курячого або яловичого бульону, добра жменя рисової локшини, 100 г чищених креветок, 1 середній кальмар, 150 г яловичини, 1 велика ріпчаста цибулина, 2-3 зубчики часнику, 1-2 свіжих перців чілі, шматок пекінської капусти, 200 г рублених помідорів у власному соці, 100 г арахісу чи кеш'ю, сирі яйця (рахуються в залежності від кількості їдців), 3 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. цукру, сіль, рослинна олія, свіжа зелень

Локшину залити окропом, накрити кришкою і залишити мокнути на час, доки вареться суп. Все інше  помити-почистити. Цибулю, часник та чілі (з зерняками чи без, на ваш густ, яке госте ви любите) дрібно порізати і розтовкти у ступці в пасту. Кальмар та яловичину нарізати тонкою соломкою. Капусту тонко нашинкувати. Горіхи потовкти дрібно у ступці. У баняку гаргіти 1-2 ст. л. рослинної олії, вкинути пасту з цибулі-часнику-чілі і смажити помішуючи 2-3 хвилини. Додати до маси помідори разом із соком, подрібнені горіхи,  влити соєвий соус, всипати цукор, посолити і готувати 2-3 хвилини. Влити гарячий бульон, вкинути нашинковану капусту, довести до кипіння  і варити 2 хвилини. Всипати у суп яловичину, кальмар та креветки, довести до кипіння і варити 2-3 хвилини, скуштувати, за потреби досолити. Зварити яйця-пашот або на мнякенько. З локшини злити воду. Розкласти по тарілках локшину, залити дуже гарячим супом, зверху викласти розрізане яйце, присипати різаною зеленню і негайно подавати. Їсти зручніше і ложкою і паличками одночасно, в одні руці ложка, в іншій палички. Смачного, камради.


Комментариев нет:

Отправить комментарий