суббота, 1 декабря 2012 г.

Овочеве каррі



Зима, кажете, прийшла? То треба грітися. Та якщо не запихатися салом і не запивати то все горілкою, тоді що? А ось, приміром, каррі, гостре, спекотне, на кокосовому молоці, ситне і залишки овочів, що від осені залишилися, можна лекго і з приємністю утилізувати. Долучайтеся, камради, не пожалкуєте.

1 червона цибулина, 100 г брюсельської капусти, 1-2 солодких болгарських перця, 1 свіжий перець чілі, 1 невеличкий баклажан, 1 морквина, 2 картоплини, 3-4 невеличких помідора, 4-5 зубчиків часнику, доволі великий шматок свіжого кореню імбиру, 1 склянка кокосового молока, 2 ст. л. червоної пасти каррі, 3-4 ст. л. рибного соусу, 1 ч. л. цукру, сіль за потреби, рослинна олія, свіжа кінза

Оовчі помити-почитити. Цибулину, часник та чілі подрібнити, імбир нарізати дрібною соломкою. Моркву нарізати тонкими довгастими плястерками. Капустяні кочанчики залишити цілими. Картоплю нарізати середніми кубиками, так само нарізати баклажан і помідори. Перець нарізати тонкими довгастими шматочками.
У воці розігріти 1 ст. л. олії, вкинути цибулю, часник, чілі та імбир, смажити на великому вогні, помішуючи, 1-2 хвилини, вкинути пасту каррі, перемішати, смажити 1-2 хвилини. Висипати до воку всі овочі, добре перемішати і смажити, помішуючи, 2-3 хвилини, влити кокосове молоко та рибний соус, додати цукор і скуштувати, якщо треба, досолити. трохи зменшити вогонь і готувати 10-15 хвилин, доки, принаймні, картопля і морква не стануть м'якими, а соус трохи не загустіє. Подавати гарячим, присипавши різаною кінзою,  їсти так або з вареним рисом. На цьому етапі можна і горілки бахнути, нехай вже. Смачного, камради.

Як готувати у домашніх умовах пасту каррі, шукайте у попередніх постах цього блогу.


Комментариев нет:

Отправить комментарий