вторник, 6 декабря 2011 г.

Сайгонський м'ясний суп






Суп - цілий обід. Більше нічого не захочеться, хіба що пива. Чи соку, мангового, наприклад. Дуже ситно і одночасно легко, екзотично і звично. Всяко різне в одній тарілці, навіть цікаво, що ви виловите із наступною ложкою. Колотися гостям, що ви туди накидали ліпше опісля обіду, як з'їдять,бо нецікаво. Навіщо псувати інтригу? Тим більш, таку смачну. Вперед, комради.

2 л курячого бульйону, 2 курячих стегенця, 250 г свінини, 250 г креветок, десь 100 г маринованих в'єтнамських овочів (рецепт яких писався у листопаді), 3 зубчики часнику, 4-5 маленьких цибулинок шалоту, великий пучечок зеленої цибулі, 2 ст. л.соєвого соусу, 2 ст. л. рибного соусу, пучечок свіжої кінзи, чорний мелений перець, рисова локшина (по жмені на їдця)

Рисову локшину залити окропом, закрити кришкою і залишити хвилин на 20. Готовий курячий бульйон розігріти. Мариновані овочі дрібно нарізати. Покласти у бульйон курячі (сирі) стегенця, 1 ст. л. різаних маринованих овочів, креветки у панцирі (якщо вони у вас сирі, якщо варено-морожені, то сенсу не має, просто розморозити і очистити), довести до кипіння, зняти піну і варити десь 15-20 хвилин на малому вогні до готовності курятини. Свінину нарізати пласкими тонкими шматочками. Шалот тонко нарізати напівкільцями. У невеликій пательні добре розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії і обсмажити шалот до хрусткої темно-золотавої скоринки. Викласти на окрему тарілку. У тій ж пательні (якщо треба, додати олії) обсмажити шматочки свинини до скоринки, викласти на окрему тарілку, трохи остудити і нарізати соломкою. Бульйон зняти з вогню, вийняти з нього курячі стегенця, трохи остудити і нарізати м'ясо тонкими довгастими шматочками. Креветки очистити. У чистій пательні розігріти 1-2 ст. л. рослинної олії і вкинути нарізані мариновані овочі, що залишилися, дрібно нарізані зелену цибулю та кінзу (залишити трохи для прикрашання), подрібнений часник. Самажити все це діло 1-2 хвилини, весь час помішуючи. Влити ополоник бульйону з баняка, додати чорний мелений перець та соєвий і рибний соуси, перемішати, довести до кипіння і влити у баняк з гарячим бульйоном (скуштувати на сіль, якщо що, досолити), знов поставити на вогонь і довести до кипіння, відразу зняти з вогню. Злити з локшини воду і розкласти її по мисках. Зверху викласти шматочки смаженої свинини, креветки та курятину, залити гарячим бульйоном, присипати смаженим шалотом, різаними зеленою цибулею та кінзою. Їсти негайно. Це страшенно смачно, комради. Не пожалкуєте.

Комментариев нет:

Отправить комментарий