Страва настільки проста та невибаглива, що може бути віднесена до жанру "В'єтнамська кухня для лінивих та безруких". Будь-хто впорається, навіть перебуваючи у стадії легкої дебільності. Комради, це для вас! Ви ж знаєте як я вас люблю. І тому поганого не пораджу, а навпаки, зичу смачного вишуканого обіду. Ми ж цього варті, припадочні! Ні, я серьозно, класна штука! Я сама готувала це вперше, якось раніше зірки не складалися, і перебуваю досі у гастрономічній нірвані, релаксі і параксизмі вдоволення. Надзвичайно смачно! І оточуючих вражає прямо у всі внутрішні органи. Їли і порохкували, ще й питалися, чи залишилося ще. Залишилося, на завтра. Так от, щоб і у вас завтра була причина нестримного слиновиділення, записуйте....
(На 2-3 порції) 1 великий баклажан, 300 г баранячого фаршу, 3 зубчики часнику, шматок стебла порею (лише біла частина), 2 ст л. рибного соусу, 2 ст. л. рослинної олії, добряча дрібка меленого чорного перцю
Баклажан припекти на сухій пательні (на великому вогні і без олії), катувати овоч з усіх боків до чорних опіків. Витрусити з пательні, остудити і очистити. Шкірочка має легко відділятися, а сам баклажан бути напів готовим. Покраяти баклажан доволі грубими кубиками. Часник та порей подрібнити. У баняку з товстим дном розігріти олію і швидко обсмажити часник та цибулю до золотавості. Вкинути до них фарш і розбиваючи лопаткою, смажити його 3-4 хвилини. Додати порізаний баклажан, влити рибний соус, присипати чорним перцем, перемішати, закрити накривкою і тушкувати 20 хвилин на маленькому вогні. Подавати, посипавши кінзою і з зеленим салатом. Все, комради! Просто, як два байти відіслати, але задоволення.... Море! Не забудьте про пиво та веранду і у вас вийде справжня літня буйна учта життя.
Комментариев нет:
Отправить комментарий