вторник, 7 июня 2011 г.

Курячі тефтелькі у в'єтнамському стилі



Власне, друзі, ця страва - справа моїх рук і фантазії, але все у межах традиції! В'єтнам фор евер! Просто я зробила компіляцію з декількох схожих в'єтнамських рецептів виходячі із наявності в мене продуктів. Але кулінарний концепт цієї азійської країни залишився непорушним. А вийшло смачно! Чесно, родини плямкала й стогнала і чомусь великого баняка вистачило на півтори дні.....

Десь 350-400 г курячого фаршу, 3 повних ст. л. вареного рису, 1 сире яйце, велика цибулина, 3-4 зубчики часнику, шматочок свіжого кореню імбиру, 1 ст. л. рибного соусу, пучечок зеленої цибулі та кінзи, сіль та чорний мелений перець за смаком
Для соусу:  1 ріпчаста цибулина, 2-3 зубчики часнику, 3 великих помідора, 1 ст. л. томатної пасти, 4 ст. л. рисового вина чи хересу, 2 ст. л. рисового оцту, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. рибного соусу, 1 свіжий червоний чілі, пів склянки води або бульйону, сіль та чорний мелений перець за смаком, 2 ст. л. рослинної олії

Для тефтельок дрібно посекти цибулю, часник, імбир, зелену цибулю та кінзу, вкинути все у фарш, додати яйце та приправи, добре вимішати. Зліпити невеличкі тефтельки, приплюснути їх з боків, обкачати у муці чи крохмалю і обсмажити на рослинній олії до скоринки.
Для соусу дрібно порубати цибулю, чілі та часник, швидко, десь хвилину, обсмажити їх на олії, додати дрібно порізані помідори, смажити ще 2 хвилини, додати томатну пасту та воду чи бульйон, варити на середньому вогні 3-4 хвилини, додати всі інші приправи, скуштувати на цукор-сіль-перець, якщо чогось не вистачає, досипати. Варити соус ще 2-3 хвилини. Зменшити вогонь і викласти у соус тефтельки, закрити кришкою і тушкувати на малому вогні 20-30 хвилин. Подавати гарячими з відварним рисом та пряною зеленню.  Смакота, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий