четверг, 16 июня 2011 г.

В'єтнамський курячий суп із зеленню гірчиці



Божественний сезонний супчик. Смакотішша незрівнянна! Їсти і підвививати від задоволення. І один з головних чинників виразності супчика саме його сезонність, бо, як ви розумієте, салатна свіженька гірчиця дарує себе дуже обмежений час, ось-ось-сьо, вже буяє, але скоро відійде. Ловить момент! Отже....

(На 2-3 порції)  Десь 1 - 1,5 л курячого бульйону, звареного заздалегідь,  300 г курячого м'яса, 300 г зелені молодої салатної гірчиці, 3 зубчики часнику минулорічного врожаю або 6-7 зубчиків молодого часнику, 3 ст. л. рибного соусу, 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. рослинної олії, дрібка солі і чорного меленого перцю, стебло зеленої цибулі

Курятину порізати шматочками, часник посекти. У баняку із товстим дном розігрити олію, швидко, 30 сек., обсмажити часник і вкинути до нього курятину, смажити помішуючи 1-2 хвилини до появи ледь золотавої скоринки (вогонь під баняком, звісно, великий). Влити до курятини та часнику бульйон, довести до кипіння, трохи змешити вогонь і варити 2-3 хвилини (це якщо у вас шматочки курячого філе, а якщо у вас курячі крильця розрізані навпіл, як у мене в цьому супі, то варити хвилин 12, до м'якості м'ясця). У помірно киплячий суп із вже готовою курятиною влити рибний соус, додати цукор і сіль-перець за смаком (весь час куштуйте, рибний соус дуже солоний, не передайте солі), всипте порізану зелень гірчиці, варити 1 хвилину. Зняти суп з вогню, заправити дрібно порізаною зеленою цибулею, прикрасити гілочками свіжої гірчиці і негайно подавати. Супчик має вийти солодко-солоним, пікантно-гостроватим, із гірчинкою.
Можна їсти з відварним рисом, можна вкинути у тарілку готової рисової локшини, а можна сьорбати так, повною ложкою, мружачі очі і благословляючи літо.


Ось яка в мене на балконі гірчичка салатна виросла! Смаколики - власними руками!



Комментариев нет:

Отправить комментарий