понедельник, 23 мая 2011 г.

Лимонний суп із креветками



Привіт, комради. Це знов я. Із своїми в'єтнамськими обідами. Як казала моя мама з позицій свого фаху (провізор, це вам не хухри-мухри) - "їж, дитинко, супчик ("пєрвоє"), бо якщо не, то спідкає тебе гастрит від сухом"ятки".  а на фіга нам гастрит, питається, тим більше, коли є таки супчики, які не дають жодного шансу не те що шлунковим захворенням, а навіть опору такоє(!) не куштувати. Так що - їмо! Супчик на стіл....

500 г креветок, очищених, 1\2 великого свіжого лимону, 1 ч. л. пасти або порошку каррі, 1 свіжий червоний чілі, 1 ріпчаста цибулина, 1 жменька рису, пів маленького качанчика пекінської чи молодої білокачанної капусти, 1 стебло селери, сіль та глютамат натрію за смаком

Цибулю очистити і нарізати "пір'ям" та обсмажити злегка в олії. Викласти смажену цибулю у баняк, залити холодною водою (літра 2), довести до кипіння і посолити. Всипати рис, додати подрібнений чілі, пасту (або порошок) каррі, знов довести до кипіння, зменшити вогонь і варити хвилини 2. Додати у суп креветки та лимон нарізаний тонкими скибочками, варити хвилин 5, опісля додати нашинковану капусту та нарізане стебло селери, всипати глютамат натрію, десь 0.5 ч. л. і варити ще 5 хвилин. Суп готовий. Подавати негайно, засипавши у тарілки із супом різану свіжу зелень на свій густ - петрушку, зелений базилік, кінзу тощо. На дно тарілки, перед тим як наливати суп, можна покласти свіжі паростки якої-небудь бобової культури. В моїй мисці на фото молоденькі паростки гороху. Смачного, комради!

Комментариев нет:

Отправить комментарий