понедельник, 2 мая 2011 г.

Густий креветковий суп із грибами та зеленню



Нарешті дрібний бунт на кораблі закінчився і можна повернутися до рідної в'єтнамської кухні. Принаймні, як сьогодні показала обідня практика, від такого супу не відмовилася навіть затяті консерватори від домашньої кухні. Ото і вам, комради, раджу спробувати - і ситно, і легко, і руку вам опісля потиснуть.

2 л бульйону чи води, 250 г креветок, 10-12 невеликих сушених грибів шиїтаке, сушені гриби му-ер (вони продаються у пресованому вигляді, тому на суп потрібно 1\2 брикетика),  невеличкий (3-4 см) шматочок свіжого кореню імбиру, 1 свіжий червоний чілі, 1 велика ріпчаста цибулина, 1 сире яйце, 1 ст л. рисового крохмалю, 1 ст. л. рибного соусу, сіль за смаком, добра дрібка білого меленого перцю, по такому собі пучечку рукколи, кропу, кінзи та кілька гілочок свіжого базилику, 1 ст. л. рослинної олії

Бульйон (чи воду) довести до кипіння, додавши дрібно різаний корень імбиру, зменшити вогонь і залишити тихо булькати, поки ви зайняті іншими маніпуляціями. Ріпчасту цибулину нарізати тонкими "пір'їнами", чілі подрібнити. Розігріти у пательні із товстим дном олію і на середньому вогні тушкувати 1-2 хвилини цибулю із чілі, додавши добру дрібку меленого білого перцю, додати до цибулі очищені креветки і тушкувати ще хвилину, додати всі гриби, заздалегіть замочені у гарячій воді і нарізані зручними шматочками, перемішати і тушкувати 2-3 хвилини. Всю цю запашну масу вкинути у бульйон, що весь цей час потроху пускав бульки на плиті, збільшити вогонь і довести до кипіння. Загустити суп крохмалем, розведеним у невеликій кількості води, добре перемішавши. Розколатати сире яйце і влити у суп, весь час помішуючи, доки не схопляться яєчні "нитки", додати рибний соус, ще трохи білого меленого перцю і посолити за смаком. Всипати всю різану пряну зелень, перемішати, зняти з вогню і майже негайно подавати. Це дуже смачно, комради, повірте найкращім собакоїдам.

Комментариев нет:

Отправить комментарий