Корочше, привіт, я знов з вами. Тута літо буяє і дуже хочеться якось його не проклацать. Бо сезонне - то наше всьо. Перець, той що солодкий, він же болгарський, я люблю і ото їла б і їла. І вам раджу. А за для різноманітності, для перцевих симпатиків, рецептик з класичної болгарської кухні. Солодкий перць болгарською буде - чушкі. Як не дивно, саме товстенькі напхані перчики так і хочеться чушками назвать, опецькі такі. Напевне, у болгар з овочевою ономастикою все ок і взагалі. Так от, ця стравка більш ніж літня, вона і є літо - перець визрів, бринза (молода) визріла, спека триває, їсти хочеться, а інше нас не гребе. І головне, повірте, це надзвичайно смачно. А для кого важливо, ще й диєтично. Хоча і не фіга не похудатєльно, бо похудатєльно, це один перчик на тарілці, та не виходить, де один, там два, три, чотири...... інфініті. Одним словом.
Перців, скільки вийде, 500-600 г бринзи ( або сиру), 2 зубчики часнику, 1 свіжий гіркий перець ( чілі або пепероні), трошки петрушки або кропу, 3-4 невеликих помідори, 1 сире яйце, 1-2 ст л. вершкового масла, 1- 2 великих помідои для запікання.
Перці очистити від зерняток та взагалі нутрощів, "кришечки", тобто зрізані вершечки із хвостиком, зберегти. Перець не бланширувати. Бринзу (або мякий сир, попередньо посолений за смаком), змішати із дрібно різаними помідорами, перцем, часником чавленим, зеленню, вмішати у масу яйце, ще раз все добре перекалатати. Напхати перці сирною масою, затулити "кришечкам". Викласти в один шар на деко, між перцями напхати скибки помідорів, трошки посолити зверху. Розтопити вершкове масло і полити перці та помідори. Запікати у духовці (180 градусів) до готовності. Ви що, ніколи перців не запікали? Корочше, на лік виходить від 1 години до 1,5 , перці мають взятися золотавою скоринкою. Мона їсти гарячими, а мона холодними, а мона наступного дня розігріть трохи. Але повірте, смаколик іще тий. Чого і вам. Смачного, камради.
Перців, скільки вийде, 500-600 г бринзи ( або сиру), 2 зубчики часнику, 1 свіжий гіркий перець ( чілі або пепероні), трошки петрушки або кропу, 3-4 невеликих помідори, 1 сире яйце, 1-2 ст л. вершкового масла, 1- 2 великих помідои для запікання.
Перці очистити від зерняток та взагалі нутрощів, "кришечки", тобто зрізані вершечки із хвостиком, зберегти. Перець не бланширувати. Бринзу (або мякий сир, попередньо посолений за смаком), змішати із дрібно різаними помідорами, перцем, часником чавленим, зеленню, вмішати у масу яйце, ще раз все добре перекалатати. Напхати перці сирною масою, затулити "кришечкам". Викласти в один шар на деко, між перцями напхати скибки помідорів, трошки посолити зверху. Розтопити вершкове масло і полити перці та помідори. Запікати у духовці (180 градусів) до готовності. Ви що, ніколи перців не запікали? Корочше, на лік виходить від 1 години до 1,5 , перці мають взятися золотавою скоринкою. Мона їсти гарячими, а мона холодними, а мона наступного дня розігріть трохи. Але повірте, смаколик іще тий. Чого і вам. Смачного, камради.
Комментариев нет:
Отправить комментарий