суббота, 21 июня 2014 г.

Запіканка "Лисички у схроні"



Продовжуючи тему жидобандерівських смаколиків, не можна не згадати про чудовезні гриби лисички. Адже ж сезон же ж! Тре ловить момент. Кожного року я вишукую якісь хитромудрі переписи  страв із лисичками, і кожного ж року, начитавшись елегантських пропозицій, ... готую одні і ті самі страви, свої улюблені. Бо ж, чим простіший рецепт, тим смачніші лисички. Чомусь. От і цей рецептик  простий як цвях, але смакує саме так, як потрібно... лисичкам. Такий от лісовий делікатес. Буквально з підножного корму. Назва, звісно, вигадана тільки що, із зрозумілою метою. Так що, смачного, камради-партизани.

Кількість кожного продукту - на ваш розсуд, смак і апетит. Все приблизно.

Дві жмені лисичок, заздалегіть відварених, 6-8 невеличких молодих картоплин, 200 г сметани, 1 ст. л. вершкового масла, кріп, чорний мелений перець, сіль

Відварені лисички обсмажити на вершковому маслі, швидко і до золотавості. Картоплю почистити і нарізати тонкими плястерками. Перемішати з частиною сметани, посолити, поперчити, всипати нарізаний кріп. Викласти все це діло у форму для запікання, залити сметаною, що залишилася і поставити у духовку, нагріту до 180 г. Запікати до готовності картоплі . (В залежності від сорту виходить десь плюс мінус 25 хв.) Подавати гарячим, присипавши іще кропом. Під це смаковище можна бахнути свої партизанські 100 грамів. Іще доречно до всього подати свіжий огірочок. Для контрасту, збалансування смаків і веселого хрумкоту.


Комментариев нет:

Отправить комментарий